Fryst jordgubbscheesecake
Det är kul när experiment lyckas! Detta är ett sådant :)
Jag funderade ju lite kring vad jag skulle hitta på med min jordgubbscurd som jag gjorde och en fryst cheesecake blev svaret. En sats jordgubbscurd räcker till denna cheesecake och receptet på den hittar du här. Vill du ha en annan curd är det bara att byta ut den.
 
Gör den med fördel dagen innan och ta ut den ur frysen ca 10 minuter före servering. Kanske perfekt att bjuda på i påsk?
 
 
 
 
 
 
Ingredienser (botten):
50 g smör
160 g digestivekex
 
Ingredienser (fyllning):
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl grädde
1 st citron skal o saft
200 g naturell färskost
ca 300 g jordgubbscurd (eller annan valfri curd)
 
Dekoration:
1,5 dl vispgrädde
Färska bär

Gör såhär:
1. Smält smöret och ställ åt sidan.
2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med det smälta smöret.
3. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform (23 cm) som du klätt med bakplåtspapper (även kanterna). Låt stå i kylen medans du gör fyllningen.
4. Dela upp äggvita och äggula i två olika skålar. Äggvitorna vispar du till ett fast skum och ställer åt sidan. 
5. Vispa ihop strösocker, äggulor, grädde, citronsaft och skal med färskosten i en skål. Vispa ordentligt så du ser mönster från vispen i smeten.
6. Rör ut curden smidig i en mindre skål innan du blandar ner den i smeten.
7. Sist vänder du ner äggviteskummet som du ställde åt sidan. Vänd bara ner så precis att du får en jämn smet inte mer.
8. Häll fyllningen ovanpå kexbotten och jämna till toppen innan du ställer den i frysen. Låt den stå i frysen i minst 6 timmar, gärna över natten.
9. Dekorera gärna med lite vispgrädde och färska bär före servering!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress