




3 ägg
2 dl strösocker
3 dl grädde
1 st citron skal o saft
200 g naturell färskost
ca 300 g jordgubbscurd (eller annan valfri curd)
Gör såhär:
1. Smält smöret och ställ åt sidan.
2. Mixa kexen till ett fint smul och blanda med det smälta smöret.
3. Tryck ut kexblandningen i botten på en springform (23 cm) som du klätt med bakplåtspapper (även kanterna). Låt stå i kylen medans du gör fyllningen.
4. Dela upp äggvita och äggula i två olika skålar. Äggvitorna vispar du till ett fast skum och ställer åt sidan.
5. Vispa ihop strösocker, äggulor, grädde, citronsaft och skal med färskosten i en skål. Vispa ordentligt så du ser mönster från vispen i smeten.
6. Rör ut curden smidig i en mindre skål innan du blandar ner den i smeten.
7. Sist vänder du ner äggviteskummet som du ställde åt sidan. Vänd bara ner så precis att du får en jämn smet inte mer.
8. Häll fyllningen ovanpå kexbotten och jämna till toppen innan du ställer den i frysen. Låt den stå i frysen i minst 6 timmar, gärna över natten.
9. Dekorera gärna med lite vispgrädde och färska bär före servering!
0