Kladdkaka med nutellafrosting
Hej alla fina!
Jag har haft lite uppehåll då en utlandsresa kom emellan här, men i veckan snodde jag ihop en kladdkaka som gick åt med fart bland arbetskollegorna. Lite bök såklart att använda flera olika tyllar till frostingen men det ser lite roligare än att bara göra en storlek och färg :)
 
Receptet hittar ni under bilderna!
 
 
 
 
Ingredienser kladdkaka:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
Ingredienser frosting:
200 gram mjukt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl nutella
1 msk kakao
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft och smöra en springform ca 20 cm.
2. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält helt och ställ åt sidan.
3. Rör ihop socker och ägg i en bunke. Tillsätt därefter mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ihop.
4. Rör ner smörblandningen i smeten och rör tills smeten är slät.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. 
6. När kakan är klar i ugnen ställ den direkt i frysen i 1 timme.
 
7. Vispa bara smöret i ca 5 minuter. 
8. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa i ca 2 minuter till.
9. Dela upp frostingen i 3 olika skålar. 1/4 del i en där du tillsätter 1 msk kakao, 2/4 i en där du vispar ner nutellan och den sista 1/4 kan du låta vara kvar precis som den är.
10. Fördela i spritspåsar med 3 likadana typer av tyllar fast i olika storlekar och spritsa över den kalla kladdkakan.
 
Kakan förvaras därefter i kylskåp och ta gärna fram den några minuter innan servering så inte frostingen är så hård när den ska ätas.
 
Smaka och njut!