Fridas himmelska jordgubbstårta
Detta recept är ett originalrecept av Baka med Frida som hon komponerat ihop, därav titeln på detta inlägg. Jag har länge velat testa men ibland finns helt enkelt inte tiden eller orken med ett litet barn. Nu är det Mors dag idag så då fanns det dels ett bra tillfälle och med lite avlastning under helgen så blev den av :)
 
Jag förstår att den fått namnet himmelsk, för den är verkligen himmelskt god! Och förvånansvärt lätt att baka! Baka med fördel bottnarna i förväg, och gör fyllningen när det börjar bli dags att servera så tar det minst tid i anspråk och blir absolut godast.
 
 
 
 
Ingredienser bottnar:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
 
Ingredienser jordgubbsfyllning:
4 dl vispgrädde
200 g färskost
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljpulver
500 g jordgubbar hackade i småbitar
 
Gör såhär (tårtbotten):
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och klä en springform med bakplåtspapper. Formen ska vara ca 18 cm med höga kanter.
2. Smörj formen med smör och bröa gärna med kokosflingor, ställ åt sidan.
3. Vispa upp ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp. Vispa länge, ca 5 minuter. 
4. Tillsätt de torra ingredienserna genom att sikta ner dom i smeten. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet så du inte slår ur all luft ur smeten.
5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Ta ut när teststickan är helt torr. Ställ formen direkt i frysen för snabbare nedkylning innan du skär den i 3 eller 4 anslag. 
Använd bottnar direkt eller förvara dom i frysen tills det är dags att använda dom.
 
Gör såhär (fyllningen):
1. Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig.
2. Vispa därefter ihop färskosten, florsockret och vaniljpulvret.
3. Hacka jordgubbarna (om du inte redan gjort det) och blanda ner i färskostblandningen. 
4. Blanda färskostblandningen med vispgrädden och vispa ihop till en tjock smet för hand med en ballongvisp.
5. Ta fram anslagen och lägg den tjockaste bottnen på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsmousse och lägg sedan på nästa anslag. Upprepa till sista anslaget och spackla sedan tårtan med resterande fyllning.
6. Dekorera gärna tårtan med färska jordgubbar.