Rabarbersaft
Rabarbersaft hör ju sommaren till, passa på att ta vara på den rabarber du har i trädgården så den inte går till spillo. Som jag nämnt tidigare så går den också alldeles utmärkt att frysa in och plocka fram i vinter också.
 
Nu har jag iallafall kokat rabarbersaft som jag ska njuta av under semestern! Jag använder ingen saftmaja (helt enkelt för att jag inte har någon) utan tycker det fungerar lika bra med en kastrull och silduk. Receptet som kommer längst ner är hur man gör utan saftmaja, men vill du göra med saftmaja så kika in på Fridas bakblogg där receptet ursprungligen kommer ifrån. 
 
 
Ingredienser:
1 kg Rabarber (med skal)
1 liter Vatten
250 g Strösocker
2 msk Vaniljsocker

Gör såhär:
1. Skölj och skär rabarbern i cirka 1 cm breda bitar.
2. Koka upp 1 l vatten tillsammans med rabarbern i en kastrull med lock tills de är helt mjuka och söndermosade.
3. Häll blandningen i en silduk eller en ren bakduk – låt rinna av över en ren kastrull. Vrid ut all saft ordentligt.
4. Koka upp saften tillsammans med socker och vaniljsocker. Rör om så att inte sockret bränns i bottnen. Låt saften koka upp ordentligt.
5. Skumma saften väl. Häll upp i varma, destillerade flaskor och förslut direkt. Öppna ej förrän saften svalnat helt.