Jordgubbsdessert i glas med mascarponekräm och havresmul
Ibland vill man bara ha något lätt till efterrätt som inte är så maffigt. 
Desserter i glas går alltid hem, och denna svänger du ihop lätt, och går att förbereda före middagsgästerna kommer. Låt dom stå i kylen bara tills det är dags att servera.
 
Receptet räcker till ca 6-8 portioner beroende på hur stora glas du använder.
 
 
 
 
Ingredienser (havresmul):
50 g smör
1 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl brunt farinsocker
 
Ingredienser (mascarponekräm):
250 g mascarpone
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
 
Övriga ingredienser:
1,5 liter jordgubbar
Kolasås
Citronmeliss att dekorera med
 
Gör såhär:
1. Börja med havresmulet genom att sätta ugnen på 175 grader (över- och undervärme). 
2. Nyp ihop ingredienserna till smulet, strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Blanda alla ingredienser till mascarponekrämen i en bunke och vispa tills du fått en fast kräm.
4. Skär upp jordgubbarna i mindre bitar.
5. Varva havresmul, kolasås, mascarponekräm och jordgubbar i glas. Avsluta gärna med en kvist citronmeliss på toppen. Det går bra att låta desserten stå i kylen tills du ska servera den, men den bör göras samma dag du ska ha den.