Hallonkola
Är du less på traditionell kola (hur man nu kan vara det?) så tycker jag du ska testa att göra hallonkola istället. Det tillför lite syrlighet till kolan som jag tyckte var riktigt god och så inte att glömma den fina röda färgen :)
 
Detta blir mitt sista inlägg före jul så jag vill passa på att önska er läsare (för ni är några stycken nu)
en riktigt God Jul!
 
 
 
Ingredienser:
130 g hallon
3 dl strösocker
50 g smör
2 dl vispgrädde
1,5 dl glykossirap
 
Gör såhär:
1. Om du använder frysta hallon så börja med att tina dom. Mixa därefter hallonen till en puré och sila den genom en finmaskig sil så du får bort alla kärnor.
2. Häll den släta purén i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, smör, vispgrädde och glykossirapen och blanda.
3. Koka alltsammans och rör om då och då så det inte bränns. Använd en godistermometer och när temperaturen är uppe i 124 grader är kolan klar.
4. Häll kolan i en form ca 20x20 cm, klädd i bakplåtspapper och låt stelna i rumstemperatur. När kolan stelnat kan du skära eller klippa den i bitar. Jag slog in mina en och en i bakplåtspapper, de är lättare att förvara då, så slipper du en kolaklump av allihopa :)