Rabarberlemonad
Idag har varit en helt UNDERBAR vårdag! Solen har gassat utan ett moln på himlen så vi har verkligen varit ute hela dagen idag och bara njutit! Stundtals blev det nästan lite väl varmt så då passade jag på att göra en rabarberlemonad. I södra delen av landet börjar rabarbersäsongen dra igång, här uppe i norr är vi inte riktigt där ännu, men som tur är så hade jag sparat lite i frysen ;)
 
Receptet kommer från tidningen Buffé och Tove Nilsson, men finns också här längst ner i inlägget. Detta är en riktigt törstsläckare och ger ca 1,5 liter färdig dryck. 
 
Tips: Om du vet att det ska bli fint väder så kliv upp på morgonen och förbered själva rabarber- och sockerkoket så kan du bara tillsätta kallt vatten och is senare under dagen ;)
 
 
Ingredienser:
200 g rabarber (färsk eller fryst)
1 dl strösocker
1,2 liter vatten
1,5 dl färskpressad citronsaft
is
 
Gör såhär:
1. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull med socker och 6 dl vatten.
2. Låt koka i 5-10 minuter och låt sedan svalna.
3. Sila genom en silduk eller finmaskig sil.
4. Blanda med 6 dl kallt vatten, citronsaft och is i en stor kanna.
5. Skål!