Kladdkaksbrownie
En riktigt god kladdig brownie är inte alltid så lätt att lyckas med. En brownie innehåller ofta ganska mycket ägg och har då en tendens att bli gummiaktig i konsistensen så jag har haft ett ganska långt brownieuppehåll (vilket roligt ord) innan jag gjorde ett nytt försök igårkväll.

Dessa kladdkaksbrownies är perfekt kladdiga, smakar mycket choklad plus att de har bitar av choklad inuti. Helt enkelt supergoda!
 
Det här receptet som ursprungligen kommer från Jennys matblogg, är relativt enkelt, går rätt fort att göra och innehåller inga konstiga ingredienser. Vill man kan såklart utesluta chokladbitarna, dom är goda ändå!  Receptet hittar ni också under bilderna :)
 
 
 
 
 
 
Ingredienser:
3/4 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
3 ägg
2 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
140 gram rumsvarmt smör
100 gram chokladknappar eller hackad mörk choklad
 
Gör såhär:
1. Ställ ugnen på 160 grader (vanlig över- och undervärme) och klä en rektangulär form med bakplåtspapper ca 20x20 cm. Smöra formen litegrann.
 
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke, ställ åt sidan.
 
3. Smält chokladen över ett vattenbad, ställ åt sidan.
 
4. Vispa det rumsvarma smöret med socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills du har en jämn smet. 
 
5. Vänd ner den smälta chokladen.
 
6. Sikta ner mjölblandningen och blanda sist ner chokladknappar/den hackade chokladen.
 
7. Häll smeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.