Dulcheykladdkaka
Det är längesen jag ramlade över blond dulcheychoklad och jag har tänkt hitta på något länge också, men förra helgen tog jag mig äntligen i kragen. Dulcheychoklad smakar ungefär som karameliserad vit choklad, men är inte lika söt. Detta var verkligen ett experiment men det blev riktigt bra, och min sambo hävdar att det är den godaste kladdkaka jag bjudit på! :) Bra betyg!
 
Fräscht också att servera den med hallongrädde till, det har jag gjort förut till vit kladdkaka också, då får du grädden syrligare vilket väger upp mot den söta chokladen. Jag har tyvärr inte kunnat hitta chokladen i vanliga mataffären ännu, jag har bara sett den i saluhallar och min köpte jag på NK från märket Valrhona vid en stockholmsresa men det kommer nog synas mer framöver. Detta är ingen ny framodlad kakaoböna utan framställt på konstgjort vis.
 
Receptet på den här kladdkakan kommer ifrån Camilla Hamid och finns här, men också längst ner i inlägget.
 
 
Ingredienser (kladdkaka): 

200 g dulcey blonde choklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
3 ägg

Florsocker att pudra med

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).

2. Grovhacka dulcey chokladen och smält den över ett vattenbad.

3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.

4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och dulcey chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.

5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.

6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den ska vara lös och vobbla i mitten när du tar ut den.

7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet direkt från ugnen, helst över natten, innan du toppar med florsocker och hallongrädde.

Ingredienser (hallongrädde):

100 g frysta hallon
3 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
2. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
3. Servera direkt och njut!