Vita chokladbollar
Chokladbollar är ju supergott och går relativt fort att svänga ihop, MEN om du har ledsnat lite på det tråkiga originalet så varför inte att testa göra vita chokladbollar?
 
De går kanske inte exakt lika snabbt att göra, eftersom du behöver smälta chokladen och låta den svalna, men väl värt att vänta på ;)
 
Receptet kommer från CakeByMary, men finns även under bilden.
Räcker till ca 15 st bollar, beroende på hur stora du rullar dom. Försök gärna rulla dom ganska små då vit choklad är söt och man behöver inte mycket för att vara nöjd.
  
 
Ingredienser:
200 g vit choklad
6 dl havregryn
150 g rumsvarmt smör
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
 
Garnering:
Kokosflingor
 
Gör såhär:
1. Smält chokladen och låt svalna.
2. Mixa havregrynen i en matberedare till mindre gryn, och tillsätt sedan smör, florsocker och vaniljsocker.
3. Häll slutligen i den smälta chokladen och gojsa ihop.
4. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i kokos. (Om smeten är för lös, ställ in i kylen tills den har blivit lite fastare så blir den lättare att rulla).