Vispad hallonpannacotta med vaniljfluff och crunch toppad med solmogna smultron
Hoppas ni har en härlig helg! Jag hälsar på mamma och pappa och fick i uppgift att klura på dessert till grillningen. Detta var så enkelt och så gott att göra och då måste jag ju dela med mig av receptet!
 
Detta recept räcker till 3 personer i stora dessertglas så du får öka på om du ska göra till fler.
 
Receptet kommer under bilderna!
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ingredienser:
75 gram frysta hallon
Saft från en halv citron
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl strösocker
2 gelatinblad
3 digestivekex
Färska bär till dekoration
 
Gör såhär:
1. Koka upp hallonen tillsammans med citronsaft tills hallonen blivit mjuka och mosiga. 
2. Sila hallonmoset genom en finmaskig sil så att du får ett kärnfritt mos.
3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
4. Låt  2 dl vispgrädde och strösocker koka upp i en kastrull. Ta av från plattan och blanda i hallonmoset, och koka upp igen.
5. Ta av från plattan, krama ur gelatinbladen och låt dom lösas upp i hallongrädden. Viktigt att du tagit av kastrullen från plattan annars kommer den skära sig!
6. Häll över i en skål och låt stelna i kylen i ca 2,5 timme.
7. Ta ut den ur kylen och vispa upp den med elvisp.
8. Vispa resterande 2 dl vispgrädde i en egen skål, tillsätt gärna 1 tsk vaniljsocker för att söta den lite och så skär den sig inte lika lätt.
9. Krossa digestivekex med en mortel eller annat tillhygge.
10. Fördela den vispade hallonpannacotta, vaniljgrädden och digestivekexen i olika lager i glas. 
11. Dekorera med färska bär och servera genast!