Citronkladdkaka
Det har blivit mycket kladdkaka på sistone, främst för att det går snabbt att göra och innehåller ingredienser som man oftast har hemma. Perfekt när man har ett litet barn att ta hand om också och sällan har mycket med tid.
 
I helgen var hela familjen på besök och då fikat jag har i frysen börjat sina så fick det bli en citronkladdkaka med recept från Camilla Hamid. Perfekt syrlig och ett annorlunda inslag i en kladdkaka som gick hem hos fikagästerna :)
 
 

Ingredienser:

150 g  smör
3 citroner alt 2 stora (skal och 0,5 dl saft)
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 ägg

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Smält smöret och häll därefter över i en bunke. 
3. Skölj citronerna och riv ner skal och pressa ner saften i bunken.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda försiktigt tills alla ingredienser gått ihop.
5. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform (ca 20 cm) och häll upp smeten i den.
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
7. Låt kakan stå i kylskåpet tills den svalnat helt och hållet.

Servera och njut!