Kladdkaka
Här kommer mitt bästa recept på en helt vanlig traditionell kladdkaka! Så himla gott och denna funkar bra även om man har lite ont om tid! Receptet hittar du under bilderna.
 
 
 
 

Ingredienser:

2 st ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl socker
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 krm salt
100 g smält mörk choklad

 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).

2. Rör samman alla torra ingredienser först, sikta gärna ner mjölet så slipper du mjölklumpar.

3. Blanda därefter ner alla blöta ingredienser, ta smält choklad sist som du har smält över vattenbad.

4. Häll hela smeten i en smord ungsform med avtagbar botten (24 cm i diameter)  och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ställ direkt in den i kylen och låt stå och svalna i kylen i ca 1 timme. Inga problem att ta ut den ur kylen tidigare om fikagästerna är otåliga.

 5. Servera med förslagsvis grädde och bär till!