Krispkakor
Dessa små godingar tar lite tid att baka, då smeten ska stelna till i kylen litegrann och det är lite pilligt och kladdigt att göra - MEN det är värt besväret för dom är riktigt smaskiga!
 
Som lite kladdigare chokladbollsbiffar, doppade i mjölkchoklad och så lite krisp uppepå! Om man vill kan man byta ut mjökchokladen till mörk choklad. Jag gjorde två varianter en med mjölkchokladkrips uppepå och ett gäng med mörk chokladkrisp uppepå, båda lika goda!
 
 
 
 
Ingredienser:
200 g smör
2 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk kakao
4 msk chokladdryckpulver (typ oboy eller liknande)
6 dl mixade havregryn
3 msk kaffe
1 msk vispgrädde
 
300 g mjölkchoklad
 
200 g mjölkchoklad
6 dl rice krispies
 
Gör såhär:
1. Om du inte redan gjort det så börja med att mixa havregrynen. Blanda sedan ner samtliga ingredienser (utom mjölkchokladen och rice krispies) till en jämn smet. Den blir ganska lös så ställ den i kylen att stelna i ca 2 timmar innan du fortsätter.
 
2. Rulla smeten till ganska små bollar som du försiktigt plattar till så dom liknar små biffar.
 
3. Lägg "biffarna" i frysen en stund. Under tiden kan du smälta 300 g mjölkchoklad.
 
4. Ta ut biffarna ur frysen och doppa dom i den smälta chokladen. Undersidan av biffen ska vara täckt med choklad, lägg dom därefter att stelna på ett bakplåtspapper.
 
5. Smält resterande 200 g mjölkchoklad och blanda ner en deciliter i taget av rice krispies i den smälta chokladen så att det blandas ordentligt. Klicka ut smeten på ovansidan av biffarna och ställ sedan in dom i kylen att stelna ordentligt. Förvara kakorna i kylen, alt. i frysen (men kom ihåg att ta fram frysta kakor en stund innan dom ska ätas och låt dom tina upp i kylen igen).