Red Velvet Kladdkaka
Red Velvet Cake är ursprungligen en amerikansk kaka om jag förstått saken rätt där den röda färgen framstår när man kombinerat kakao, vinäger och kärnmjölk, därav namnet red velvet cake. En red velvet cake kännetecknas inte bara av färgen utan också av att den brukar kombineras med en färskost-frosting som en bra smakkombination.
 
Detta recept är en red velvet kladdkaka som Camilla Hamid komponerat ihop och då kommer den röda färgen ifrån pastafärg istället. Du behöver ganska mycket för att verkligen få till den röda färgen så det är INTE att rekommendera att byta ut pastafärgen mot vanlig karamell- eller hushållsfärg för då sabbar du konsistensen på kakan. 
 
Kakan toppas med en krämig färskostfrosting och det kommer också bli en del över, men servera den gärna i en skål brevid kakan ifall någon vill ha lite mer. Den är nämligen magiskt god :)
 
 
Ingredienser (kladdkaka):
225 g smör
2 msk kakao
1 msk röd pastafärg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl
3 ägg

Ingredienser (frosting):
300 g färskost (kall)
3 dl vispgrädde (kall)
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Fodra en springform (ca 23 cm) med bakplåtspapper (även kanterna).
3. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
4. Blanda samman alla ingredienser till kladdkakan i en bunke försiktigt, bara precis så den går ihop till en jämn smet. Glöm inte det avsvalnade smöret!
5. Häll upp smeten i springformen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna och vobbla i mitten. Låt kakan svalna och stelna helt i kylskåpet innan du dekorerar den (låt den med fördel stå i kylen över natten). 
6. När kakan är helt sval så kan du göra frostingen. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämig med en elvisp.
7. Tillsätt florsocker och vaniljsocker genom att sikta ner det och därefter försiktigt vända ihop till en jämn forsting med en slickepott.
8. Spritsa eller bred ut frostingen på kladdkakan innan du serverar. Ät och Njut!