Kolakladdkaka
Jag har ju tidigare bakat en Dulchey-kladdkaka gjord på blond dulchey-choklad, men har man inte sådan choklad hemma (den är lite svår att få tag på) så är detta en variant man kan göra istället. Lite sötare och lite mäktigare skulle jag säga men riktigt, riktigt god!  
 
Denna blir absolut bäst om du gör den dagen före du ska bjuda på den, då har den verkligen fått rätt konsistens i kylen.
 
Receptet kommer ursprungligen från Camilla Hamid men finns även under bilderna!
 
 
 
 
 
Ingredienser:
225 g smör
2 dl strösocker
1,5 dl farinsocker
0,5 tsk salt
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
2,5 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering:
Vispad grädde
Kolasås
Hallon

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
2. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
3. Ha i alla ingredienserna till kladdkakan i en bunke, inklusive smöret och rör ihop med en visp försiktigt bara precis så att det går ihop till en jämn smet.
4. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten fortfarande är vobblig.
5. Låt kladdkakan svalna och stelna i kyl i minst 4h, helst över natten innan du serverar den med vispgrädde, kolasås och hallon.