Geléhallon och citroncheesecake i glas
Desserter i glas är en favorit här hemma. Det är enkelt att få det att se snyggt ut och så kan man använda lite av vad som finns i kyl och frys hemma; glass, kakor, bär ur frysen - you name it! Bara servera i ett fint glas och voilá!
 
Har man lite tid över så testa göra denna, den blev både söt och syrlig och en fräsch efterrätt efter en lite mastig middag. Det som tar tid är pannacottan jag använt, men man kan absolut byta ut den mot glass om man vill och då går det bra att sno ihop den precis före servering. 
 
 
 
 
 
Detta räcker till 2 stora portioner:
Geléhallonpannacotta:
1,5 dl vispgrädde
13 st geléhallon
 
Citroncheesecake:
100 g färskost
3 tsk florsocker
0,5 dl vispgrädde
Saft och skal från 1/2 citron
 
Valfri mjuk kaka (ex sockerkaka, rulltårta el dyl.)
Valfria hårda kex eller kakor
Färska bär
 
Gör såhär:
1. Börja med pannacottan då den behöver lite tid i kylen. Värm grädden och geléhallon i en kastrull tills du ser att geléhallonen börjar smälta och grädden tjockna. Ta av kastrullen från värmen och rör tills alla geléhallon har smält. Låt stå i kylen i ca 2 timmar. När den stelnat vispar du upp den med en elvisp så den blir fluffig.
 
2. Vispa färskosten till citroncheesecaken först tillsammans med florsockret bara precis så det blandas. Vispa upp den igen tillsammans med vispgrädden och skal och saft från citronen.
 
3. Dags att montera! Varva mjuk kaka i bitar med citroncheesecaken, geléhallonpannacottan, smulade kex/kakor och färska bär. Dekorera med lite citronmeliss och njut!