Mjölkchokladpannacotta med daim
Det här receptet ramlade jag över för otroooligt länge sedan! November 2012 för att vara exakt och är väl beprövat efter det och såhär inför nyår så passar det ganska bra att jag delar med mig till er!
 
Receptet har jag hittat ursprungligen hos Mette Mirabell men ser nu att det kommer från Roy fares egentligen.
 
Vill man kan man göra olika lager pannacotta men tänk då på att första lagret måste stelna klart och att låta nästa lager pannacotta svalna innan du fyller på ovanpå så du inte smälter det undre lagret.
 
 
 
 
Receptet är på ca 6-8 portioner beroende på hur mycket man vill ha! Den blir ganska mäktig!
 
Ingredienser:
5 dl grädde
1/2 dl socker
250 g mjölkchoklad
3 gelatinblad
1-2 dubbeldaim & vispad grädde till servering
 
Gör såhär:
1. Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten ca. 5 minuter.

2. Hacka chokladen grovt.

3. Koka upp grädde & socker i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan & rör ner chokladen tills den smält.

4. Krama ur gelatinbladen på vatten & rör ner i blandningen, det är viktigt att du tagit bort kastrullen från plattan - annars kan blandningen skära sig.

5. Häll upp i fina glas & ställ kallt minst 3-4 timmar.

6. Servera med hackad daim & en klick osötad grädde, pudra över lite kakao.