Vaniljpannacotta med passionsfruktstäcke
Det kanske säger sig själv, men jag älskar pannacotta! Måste ändå säga att det är en av mina absoluta favoritdesserter! Man kan göra den i så många varianter och dessutom är det superenkelt :)
 
Denna gången testade jag att göra ett passionsfruktstäcke uppepå en klassisk vaniljpannacotta och det blev jättegott och lite fräschare med lite syrlighet i allt det söta.
Receptet under bilderna räcker till 2 STORA portioner! 
 
 
 
Ingredienser till pannacottan:
3 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1,5 st gelatinblad
0,5 st vaniljstång
 
Ingredienser till passionsfruktsgelén:
3 passionsfrukter
1 dl vatten
0,5 msk strösocker
1 st gelatinblad
 
Gör såhär:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2. Låt vispgrädden, strösockret och fröna från en halv vaniljstång tillsammans med resten av stången koka upp i en kastrull. 
3. Ta av kastrullen från plattan, fiska upp vaniljstången och rör därefter ner gelatinbladen tills dom smält.
4. Häll upp i glas och låt stå i kylen att stelna under tiden som du börjar med passionsfruktsgelén.
5. Blötlägg gelatinbladen och ställ åt sidan.
6. Skrapa ur 3 passionsfrukter dess innehöll och sila med en finmaskig sil så att du får bara vätskan kvar. 
7. Låt vätskan från passionsfrukterna, vatten och strösocker koka upp i en kastrull.
8. Ta av kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen tills dom smält.
9. Låt passionsfruktsvätskan svalna helt i kastrullen. Ta därefter fram pannacottan från kylen och kontrollera att den är stelnad på ytan innan du försiktigt häller passionsfruktsvätskan över. Ställ tillbaka i kylen och låt stelna i minst 3 timmar före servering.