Jordgubbscurd
Jag höll på rensa min bokhylla för någon vecka sedan och ramlade på en tidning från Allas med jordgubbsspecial. Den innehöll alltså bara massa recept med jordgubbar. Ett recept jag fastnade för var Jordgubbscurd, det lät så fruktansvärt gott. Däremot så diggade jag inte receptet så jag experminterade lite själv med ett annat curd-recept som grunden och resultatet blev riktigt bra!
 
Ska bli spännande att testa göra pavlova med denna curd som fyllning! 
 
En annan grej jag gillar med detta receptet  är att denna curd går att göra på både frysta och färska jordgubbar. Vintertid har man ju inga färska jordgubbar att tillgå och då är det perfekt med frysta som man kan ta fram och tina upp. 
 
 
Ingredienser:
1 dl jordgubbar (färska eller frysta upptinade)
Juice av 1 citron
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
 
Gör såhär:
1. Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Mixa lite snabbt med en stavmixer så du mixar sönder jordgubbarna.
2. Koka upp och låt sjuda i ca 2 min under konstant omrörning.
3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret.
4. Häll upp i glasburk och förvara i kylen. 
 
Detta ger ca 3 dl curd och kan förvaras i kylen upp till 2 veckor.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress