Hemmagjord Daimglass
Det råkar visst vara glassens dag imorgon (8/5) och lämpligt nog så har jag förberett en glass i frysen till efterrätt imorgonkväll :)
 
Ramlade över detta recept för två veckor sedan och var tvungen att testa och det blev så himla gott så jag gjorde om det när jag ändå hade en grädde och kondenserad mjölk över. Jag är inget fan av hemmagjord glass egentligen, men just denna var toppen! Få ingredienser och jättelätt att göra när du inte behöver någon glassmaskin. Receptet är Camilla Hamids men finns under bilderna också.
 
Jag gjorde min glass i en limp/sockerkaksform, så man lätt kan göra kulor av glassen. Men all smet fick inte riktigt plats så resterande smet hällde jag ner i en liten turkisk yoghurt-förpackning jag hade sparat. Blev som en Ben & Jerry's där du bara kan äta med sked direkt ur förpackningen sen ;)
 
 
 
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk à 397 g
3 paket dubbeldaim à 56 g
eventuellt mer daim till garnering
 
Gör såhär:
1. Grovhacka daimen, ta gärna lite extra till garnering.
2. Vispa grädden till mjuka toppar.
3. Tillsätt den kondenserade mjölken och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.
4. Ha till sist i grovhackad daim och blanda tills daimen är jämnt fördelad i smeten.
5. Häll upp glassmeten i en form. Garnera med mer grovhackad daim och låt formen stå i frysen i minst 6 timmar innan servering.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress