Cornflakestoscakaka
Detta skulle ha blivit en helt vanlig kokostoscakaka, men jag hade för lite kokosflingor hemma så då fick det bli cornflakestosca istället, lika gott det - om inte godare ;) 
 
Vill du absolut göra en kokostosca istället så byt ut cornflakes mot 200 g kokosflingor, i övrigt är receptet likadant och du gör alla steg på samma sätt.
 
Funkar utmärkt att frysa in efter att du skurit dom i bitar, men tänk på att ha smörpapper mellan lagren för annars klibbar de ihop.
 
 
 
Ingredienser (kaka):
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
 
Ingredienser (glasyr):
8 dl cornflakes
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
75 g smör
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och klä en långpanna eller ungsform med bakplåtspapper (ca 25x35 cm).
2. Smält smöret, ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda därefter ner vaniljsocker, salt och kakao.
4. Blanda sist ner vetemjölet och det smälta smöret och rör om försiktigt till en jämn smet.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Under tiden gör du glasyren.
6. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och låt koka upp. Låt det sedan sjuda i ca 10 minuter.
7. När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare i 5-10 minuter i ugnen tills kakan fått en gyllenbrun färg.
8. När kakan svalnat något skär upp den i rutor med en vass kniv. 
9. Ät och njut!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress