Detta är ett gammalt recept jag har haft liggande från Jennys matblogg och velat provabaka huuuur länge som helst. Nu blev det gjort och dessa blir nästan godast om man gör som en liten minibakelse av dom.
När du har tagit ut dom ur ugnen och låtit dom svalna så får dom en grop i mitten, den fyllde jag med vispad grädde med lite citronsaft i och så färska bär till - supergott!



Ingredienser till 12 st muffins:
100 gram smör
100 gram vitchoklad
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjöl
100 gram smör
100 gram vitchoklad
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl mjöl
Garnering:
Vispad Grädde
Lite citronskal och citronsaft från 1 citron
Färska bär
Gör så här:
1. Ställ ugnen på 200 grader (över- och undervärme)
2. Bryt ner chokladen i en bunke, smält smöret och häll över. Rör om tills chokladen smält.
3. Blanda strösocker, mjöl och ägg i en annan bunke – och rör sedan ner i choklad blandningen.
4. Klicka ut smeten i muffins formar i en muffinsplåt och fyll dom ca 2/3-delar.
5. Grädda i mitten på ugnen 8-12 minuter. Eller tills de fått lite färg. Låt svalna.
6. Pressa i lite citronsaft och riv ner lite citronskal i grädden innan du vispar den och klickar ut i muffinsen, dekorera med bär. Bara att äta och njuta!
0