Till påsken vill man gärna ha det färgglatt även när man bakar. Stod och kikade på godishyllan i veckan och hittade Polly Zoo-påsar som jag ville baka något med Jag har sett att det är många som bakar med Polly i kladdkaka så jag bestämde mig för att testa göra en vit kladdkaka med Polly Zoo i - lite roligare färger och lite sötare. Till kladdkakan blev det hallongrädde vilket blev riktigt gott då det blev lite syrligare tillsammans med allt det söta.
Denna kladdkaka görs med fördel kvällen innan du ska ha den då den behöver några timmar i kylen.
Recept under bilderna!




Ingredienser (kladdkaka):
200 g vit choklad
200 g smör
4 ägg
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
1 påse Polly Zoo á 100 g
Ingredienser (dekoration):
2 dl vispgrädde
100 g frysta hallon
1,5 msk florsocker
1 påse Polly Zoo á 100 g
Gör såhär:
1. Smält smör tillsammans med chokladen på svag värme i en lite större kastrull, smeten ska i kastrullen sedan.
2. Blanda i vetemjöl, strösocker och ägg till en jämn smet.
3. Rör i Polly Zoo-godisar och häll därefter smeten i en bakplåtpappersklädd springform 23 cm (även kanterna)
4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. Kakan ska vobbla i mitten när du tar ut den.
5. Ställ kladdkakan direkt i kyl och låt stå och kallna/stelna i minst 4 timmar före servering.
6. Strax före servering så tina hallonen, och pressa ur saften genom en sil. Vispa grädden fluffigt, och rör ner hallonsaften med florsocker. Spritsa eller klicka ut grädden på tårtan och garnera med den andra påsen Polly Zoo.
0