Jag håller ju fortfarande på att ta mig igenom Teas tårtkurs på köket.se och det är så roligt! Denna gången fick det bli en marängtårta när vi firade min sambos födelsedag för några veckor sedan.
Själva marängbottnen är Teas recept, så det delar jag inte här. Men jag blandade i krossad mörk choklad i botten så den blev lite crunchy.
Bottnarna penslade jag sedan med smält mörk choklad på undersidan innan tårtan monterades ihop. Som fyllning gjorde jag mjölkchokladfluff - och det blev så gott! Mjölkchokladfluffet blandat med lite vispgrädde sötad med vaniljsocker (som jag spritsat runt kanten), färska bär plus marängen var en kanonkombo!
Att göra fluff är något nytt för mig och kommer inte ifrån Teas tårtkurs. Men det handlar i praktiken om att värma upp grädde riktigt varmt (utan att koka den) och därefter röra ner ditt favoritgodis som får smälta i grädden. Därefter kyler du ner grädden igen innan du vispar upp den till ett: Fluff!
Till mjölkchokladfluff har jag använt:
4 dl vispgrädde
200 gram mjölkchoklad
När chokladen har fått smälta i grädden, så brukar jag tappa upp den på en flaska och låta stå i kylen över natten. Morgonen efter är det bara att vispa på!




0