

Ingredienser:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk färdigmalen kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl
Fyllning:
1 burk karamelliserad mjölk
Flingsalt
Sockerlag:
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vatten
Garnering:
Flingsalt
Gör så här:
1. Häll mjölken i bunken till din köksassistent. Smula ner jästen och tillsätt kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Vätskan behöver inte vara ljummen utan den ska vara kall!
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta därefter in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
3. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop degen till en rulle.
4. Dela degen i 2 cm stora delar och lägg i bullformar på en bakplåt.
5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C över- och undervärme när det är 20 minuter kvar av jästiden.
6. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. Under tiden som bullarna gräddas så gör du iordning sockerlagen.
7. Koka upp socker och vatten tills alla sockerkristaller har löst upp sig. Ställ åt sidan och svalna lite.
8. Ta ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över flingsalt och låt svalna.
0