



Ingredienser (hallonpannacotta):
100 g frysta hallon
1 msk citronsaft
2,5 dl vispgrädde
3 st gelatinblad
1,5 dl florsocker
Ingredienser (chokladmousse):
200 g mörk choklad
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Färska bär och chokladgodis till garnering
Gör såhär (hallonpannacottan):
1. Värm upp de frysta hallonen tillsammans med citronsaften och rör om hela tiden tills du får ett hallonmos.
2. Sila moset genom en finmaskig sil så att du blir av med kärnor och ev. bitar. Ställ åt sidan.
3. Koka upp vispgrädde i en kastrull och dra åt sidan. Ha sedan i hallonmos och florsocker. Rör om och låt koka upp i ytterligare någon minut. Dra kastrullen åt sidan, krama ur gelantinbladen från vatten och rör runt till de löst upp sig. Låt svalna något innan du häller pannacottan över kladdkakan.
4. Ställ formen i kylskåpet igen medan du förbereder chokladmoussen.
Gör såhär (chokladmoussen):
1. Grovhacka den mörka chokladen och smält i microvågsugnen i 30 sekunders-intervaller.
2. Låt chokladen svalna lite innan du blandar ner 1 äggula i taget.
3. Vispa grädden till mjuka toppar. Blanda ner en klick av vispgrädden i chokladsmeten innan du har i hela chokladsmeten i vispgrädden.
4. Vispa till en jämn smet.
5. Har du silikonformar kan du hälla upp chokladmoussen i dem för att stelna i frys, annars kan du hälla moussen direkt på hallonpannacottan så fort pannacottan stelnat lite och låta mousselagret stelna helt i kylskåpet innan du lossar tårtan från formen.
0