

Ingredienser:
250 g smör
9 dl havregryn
5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl ljus sirap
220 g dumlekolor (en färdigförpackad påse)
100 g mjölkchoklad (grovhackad eller knappar)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägg, sirap och smält smör. Rör ihop till en kladdig deg.
4. Klipp ner dumlekolor och arbeta in dem jämnt i degen.
5. Täck en långpanna (mått 30 x 40 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen i den med fuktiga händer (annars klibbar degen fast i händerna).
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått fin, gyllenbrun färg.
7. Garnera kakan med mjölkchoklad medan den fortfarande är varm. Vänta med att skära upp den i rutor tills den svalnat.
Förvara inplastade i kylskåp. Funkar också utmärkt att frysa in!
0