Nytt år och nya bakverk väntar! :)
Det är så roligt att sitta och leta recept och inspiration till allting jag ska testa att baka detta året.
Den här bloggen firar nu 1 år och jag har lyckats bygga ihop en liten receptbank så pass att jag nu kunnat styra upp bloggen i flera kategorier. Allt för att underlätta för er (och mig).
Nyårsdesserten bestod i år av blåbärsbavaroise (en korsning mellan pannacotta och mousse), passionsfruktspannacotta och hallonmacarons. Receptet kommer jag inte lägga upp här men jag kan tipsa om att det kommer ifrån Tea Malmegårds bok Desserter! och detta inlägg vore ju väldigt tråkigt om jag inte delade med mig åtminstone av bilder på hur den såg ut!
Bavaroisen fick stelna direkt i glasen medans jag gjorde formen på pannacottan genom att gjuta den i chokladformar av silikon. Den nyinköpta silikonformen kommer jag absolut använda mig mer av framöver vid tårtdekorationer och jag är ju inte färdig med tårtkursen jag går än heller så 2019 kommer definitivt bjuda på mer tårtor.
Våren är en riktig kalasperiod i min familj så jag kommer kickstarta 2019 med massa bakverk till kalas och håller som bäst på att strukturera upp recept utifrån temadagar men också utifrån råvaror och säsong.
Hoppas ni hänger med detta året också!
Gott nytt år!



0