Vad bakar du om du kommer hem från jobbet, har lite med tid, får veta att du ska få fikagäster och vill ha något riktigt smarrigt?? Cupcakes!
Det behöver faktiskt inte ta alltför lång tid, det beror lite på vilken typ av frosting du gör. Tänk att du bakar vanliga muffins och så en enkel frosting så är det klart! Dessa är en variant av en kladdkaka jag gjort tidigare och de blev superba ;)
Världens bästa cupcake-recept kommer från Roy Fares men receptet i sin helhet finns under bilderna.



Ingredienser:
100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Kakao (3/4dl)
3 g Maizena (1tsk)
3 g Bakpulver (1/2tsk)
3 g Bikarbonat (1/2tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
8 g Vaniljsocker (1msk)
55 g Ägg (1st)
75 g Mjölk (3/4dl)
40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Kakao (3/4dl)
3 g Maizena (1tsk)
3 g Bakpulver (1/2tsk)
3 g Bikarbonat (1/2tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
8 g Vaniljsocker (1msk)
55 g Ägg (1st)
75 g Mjölk (3/4dl)
40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)
Ingredienser till frosting:
100 g färskost
2 dl vispgrädde
1,5 dl kolasås
1 stor nypa flingsalt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
2. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
3. Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp.
4. Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös. Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten.
5. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet.
6. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.
7. Vispa upp färskost och vispgrädde i en bunke till ett fast fluff.
8. Rör ner kolasås och flingsalt och smaka av eftersom tills du tycker den är bra.
9. Skopa ner i en spritspåse och spritsa över de svala cupcakesen.
0