Citronbiskvier i långpanna
Man hittar så otroligt mycket inspiration via Instagram, Pinterest och bloggar numera och mitt baksug har kommit tillbaka efter en tids uppehåll. Jag fortsätter mitt mission med att fylla frysen och nu senast blev det Citronbiskvier i långpanna. Tror detta är den godaste smörkräm jag har smakat någon gång, så dessa ska jag vid något tillfälle testa att göra till traditionella biskvier också :)
 
Receptet kommer från Frida Skattberg och länken finns här, men också under bilderna.
 
 
 
Ingredienser (biskvibotten):
500 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl strösocker
 
Ingredienser (smörkräm):
300 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
1 dl lemoncurd
Skal från 1 citron och saft från en halv
1 msk vaniljsocker
1 äggula
 
Ingredienser (ganachen):
300 g vit choklad
1 dl vispgräddde
rivet skal från 1 citron
 
Gör såhär (botten):
1. Sätt ugnen på 175 gravder (över och undervärme) och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör ihop till en krämig smet.
3. Bred ut smeten på plåten, försök få till ett jämnt lager. Jag bredde inte min hela vägen ut till kanterna utan stannade ca 2-3 cm innanför då en ugnsplåt är lite stor.
4. Grädda botten i ca 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Vänd sedan upp på nytt bakplåtspapper så du har undersidan uppåt och drag bort papperet från botten.
 
Gör såhär (smörkräm):
1. Vispa samtliga ingredienser till en fluffig smörkräm. Vispa på hög hastighet i ca 3-5 minuter.
2. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade botten. 
3. Ställ in i kylskåp medan du gör ganachen.
 
Gör såhär (ganach):
1. Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål. Viktigt att du finhackar den så du inte får klumpar i ganachen sen.
2. Hetta upp grädden och slå den över chokladen. Låt stå i ett par minuter och rör sedan till en slät ganach. Låt tjockna en aning.
3. Bred ganachen på kakan och riv sedan över lite citronskal innan du skär den i rutor.
 
Mumsa och njut!
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress