Marängtårta med daim
Nu börjar midsommar närma sig med stormsteg och då gäller det såklart att planera vilken tårta ska man göra! Ett säkert kort är maräng och färska bär - funkar alltid!
 
Den här tårtan är sagolikt god och mycket hade att göra med att den är täckt med ett mjölkchokladtäcke i botten, plus lite daimgrädde och bär - galet gott och framförallt enkelt att göra.
 
Recept under bilden som vanligt!
 
 
Ingredienser:

2 färdiga marängbottnar
1/4 dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
2 dubbeldaim
Jordgubbar och blåbär för dekoration

Gör såhär:
1. Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.

2. Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt.
3. Vispa grädden fluffig, grovhacka daimen, vänd sedan ner daimen i grädden utan att röra alltför mycket så att vispgrädden blir lös. 
4. Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av daimgrädden.
5. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av daimgrädden.
6. Dekorera med jordgubbar, blåbär och pudra florsocker över.

Serveras genast!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress