Trippel chokladkola-paj
Den här godingen gjorde jag i vintras som fika under en hockey-match ;) Receptet kommer från Roy Fares program Roy Fares i Amerika och alla recepten låg ute på Dplay.se men av någon anledning har de tagit bort dom, så jag kan inte länka men har skrivit ner det under bilderna.
 
 
 
Detta recept är uppdelat i 3 steg:
 
Steg 1: Choklad pajbotten
60 g mörkt muscovadosocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
120 g smör
1 st äggula
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en pajdeg. Låt den vila i en plastpåse i kylen i 20 minuter. Fodra en pajform 24 cm i diameter, jämna till kanten med en kniv och nagga med gaffel. Sätt in formen i frysen i 20 minuter. Grädda därefter pajskalet i 10-12 min.
 
Steg 2: Chokladkola
300 g smör
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
4 msk kakao
 
Lägg alla ingfredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda till mjukt kulprov ca 122-124 grader. Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna i rumstemperatur minst 3-4 tim.
 
Steg 3: Chokladganach
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör, mjukt
Att strö över: flingsalt
 
Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält, låt svalna något och blanda i smöret. Häll ganachen över kolan, bred ut den jämnt och fint. Strö därefter över flingsalt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress