Idag bjöd jag mina arbetskamrater på fika och firade in den kommande semestern :) Plus att jag var sugen på att testa receptet och jag omöjligt kan äta allting själv.
Detta receptet är en fördel att baka i denna värmen då man inte behöver använda någon ugn. Receptet kommer ifrån Camilla på My Kitchen Stories och du hittar hennes blogg och recept här men det finns också nedanför bilderna.




Ingredienser (botten):
100 g smör
15 digestivekex
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan.
2. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare.
3. Blanda ihop kexsmulet med smöret till en formbar massa och tryck ut i en rund springform (ca 23 cm) där både botten och kanterna är fodrade med bakplåtspapper.
4. Låt formen stå i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Ingredienser (fyllning):
3 st dubbeldaim
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
färska jordgubbar till servering
Gör såhär:
1. Smält den vita chokladen över vattenbad. Låt svalna gärna genom att hälla över den i en skål som du inte haft i vattenbadet. Chokladen ska vara rinnig, men ha svalnat till kroppstemperatur.
2. Hacka daimchokladen grovt.
3. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
4. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
5. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
6. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Låt den tina i kylskåpet och förvara den i kylskåpet därefter.
7. Garnera gärna med färska bär.
1. Smält den vita chokladen över vattenbad. Låt svalna gärna genom att hälla över den i en skål som du inte haft i vattenbadet. Chokladen ska vara rinnig, men ha svalnat till kroppstemperatur.
2. Hacka daimchokladen grovt.
3. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
4. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
5. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott och till sist vänder du även ner daimkrosset.
6. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4h innan servering. Låt den tina i kylskåpet och förvara den i kylskåpet därefter.
7. Garnera gärna med färska bär.
0