Pavlova
Min sambo älskar marängtårtor och nu när han fyllde år så bestämde vi oss för att bjuda på en pavlova istället för traditionell marängtårta. Verkligen sjukt gott, syrligt och sött tillsammans och gärna med goda bär till!
 
Det är dessutom inte alltför svårt att göra svårt och du slipper hålla på med kokhet sockerlag som vid andra marängrecept. Du hittar mitt recept nedanför bilderna! Receptet kommer från ICA sen tidigare, fyllningen har jag testat mig fram till och det kan ni också göra :)
 
 
Ingredienser (räcker till ca 6 portioner):
4 äggvitor (stora ägg)
1/2 krm salt
2,5 dl strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
 
3 dl vispgrädde
1/2 burk lemoncurd (Robertson's)
Färska valfria bär
 
Gör såhär:
1. Sägg ugnen på 225 grader
 
2. Vispa äggvitor opch salt till hårt skum. Tillsätt sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispan  till smeten är hård och glansig, ca 10 minuter. Sänk sedan hastigheten och vispa in maizena, vnailjsocker och vinäger.
 
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper i en cirkel (ca 20 cm i diameter) utan att hantera den alltför mycket. Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
 
4. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen och sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 1,5 timme. Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ungnen svalnat.
 
5. Vispa vispgrädden.
 
6. Rör lemoncurden för sig tills den är slät. Hoppar du över detta steg kommer du få en vispgrädde med citronklumpar...
 
7. Vänd försiktig ihop lemoncurden med den vispade grädden. Smaka av! Tycker du den smakar för lite citron så rör ut lite mer lemoncurd innan du blandar ihop den med grädden tills du fått den smak du önskar.
 
8. Fyll gropen i marängen med citrongrädden och dekorera med massor av färska bär ovanpå. 
 
Färdig! Ska helst serveras på en gång!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress