Är du sugen på något riiiktigt chokladigt, så är den här fudge brownie tårtan perfekt! Det är en mäktig tårta som räcker till många så tipsa dina gäster om att inte ta en alltför stor bit ;)
Serveras med fördel tillsammans med grädde eller glass!




Receptet är uppdelat i två delar, en för browniebotten och en för fudgen.
Ingredienser till browniebotten:
300 gram margarin
5 dl socker
4 dl kakao
2 dl mjöl
4 ägg
2 krm salt
Gör såhär med browniebotten:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
4. Rör ner det smälta smöret i bunken med de torra ingredienserna, rör om till en jämn smet.
5. Tillsätt äggen och rör ihop igen.
6. Fyll en kakform på ca 21 cm som du täckt med bakplåtspapper i botten. Du behöver inte smöra och bröa formen, den är tillräckligt med smör i kakan som det är.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vobbla lite när du tar ut den ur ugnen.
8. När kakan gräddat klart ställ den direkt i kylskåp och svalna helt.
Ingredienser till fudgetopping:
150 gram 55% choklad
1 1/2 dl grädde
Gör såhär med topping:
1. Dela chokladen i mindre bitar.
2. Koka upp grädden tills du ser dom första bubblorna och ta sen kastrullen från plattan.
3. Häll ner chokladen och rör om till du har en slät blandning.
4. Häll över kakan och ställ tillbaka i kylen.
Innan jag serverade min tårta så ringlade jag kolasås över den och toppade den med färska hallon.
0