Dessert i glas!
En god och festlig dessert till nyår behöver inte vara alltför svårt eller avancerat. Finns inte tiden för förberedelser eller kreativiteten tryter så är mitt tips att göra en dessert i glas!
 
- Välj valfritt glas du har hemma, martiniglas, whiskeyglas, vinglas.
- Bygg upp desserten i glaset genom att varva de ingredienser du har hemma och försök blanda både krispigt med mjukt så man får lite tuggmotstånd. 
- Ta en klick glass, en klick smaksatt vispad grädde, smula sönder valfria kex och strö över, strö i färska/frysta bär tills du fyllt upp ett glas någorlunda.
- Toppa genom att ringla kola eller chokladsås över!
 
Vill du ha det extra festligt så stoppa dit ett tomtebloss! Men ha då gärna en bricka under glasen då tomtebloss lätt kan göra brännmärken i köksbänkar och bord.
 
 
Denna desserten gjorde jag i ett nafs förra månaden då jag fick oväntat besök hem.
Den består av glass med dulche de leche-smak, vispad grädde som är smaksatt med kolasås, kall kladdkaka som jag brutit i småbitar och frysta hallon!
Supergod blev den!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress