Kladdkaka med salt kolafrosting
Var ärligt talat lite skeptisk till denna kaka till en början. Jag är en väldigt klassisk kladdkake-tjej som gärna äter vanlig vispgrädde till, men detta var faktiskt riktigt gott!
 
Receptet härstammar från Fridas bakblogg och det hittar du här. Jag har lite i vanlig ordning modifierat det lite och denna gången egentligen enbart efter min ugn. Du hittar receptet som vanligt under bilderna.
 
 
 
 
 
 
Ingredienser till kladdkakan:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
 
Ingredienser till frostingen:
100 g färskost
2 dl vispgrädde
1,5 dl kolasås
1 stor nypa flingsalt
 
Ev. hackad daim eller bär som dekoration
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft och smöra en springform ca 20 cm.
2. Smält smöret och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält helt och ställ åt sidan.
3. Rör ihop socker och ägg i en bunke. Tillsätt därefter mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ihop.
4. Rör ner smörblandningen i smeten och rör tills smeten är slät.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter. 
6. När kakan är klar i ugnen ställ den direkt i frysen i 1 timme.
7. Vispa upp färskost och vispgrädde i en bunke till ett fast fluff. 
8. Rör ner kolasås och flingsalt och smaka av eftersom tills du tycker den är bra.
9. Skopa ner i en spritspåse och spritsa över kakan.
10. Dekorera ev. med färska bär eller hackad daim.
 
Kakan förvaras därefter i kylskåp och serveras kall.
Smaka och njut!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress