Jag har sett dessa vackra Schweiziska maränger på många caféer och länge funderat på hur de får till dom. Hittade ett recept av Roy Fares och bestämde mig för att testa! Mycket enklare att göra än vad dom ser ut! Jag har dock uteslutit hasselnötsmjölet som Roy har i sina då jag är allergisk.
Recept finns längst ner också, då utan mjöl. :)


Ingredienser:
100 g äggvita
220 g strösocker
100 g mörk choklad
Gör såhär:
100 g äggvita
220 g strösocker
100 g mörk choklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 140 grader (varmluft).
2. Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
3. Lägg äggvitorna tillsammans med strösockret i en metallbunke. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills smeten når en temperatur av 55-60 grader. Ta av bunken från det sjudande vattnet och vispa marängen ordentligt tills marängen är kall.
4. Ringla på lite choklad och rör om ca 2 gånger så att marängen blir marmorerad. Klicka ut marängen med sked på en plåt med bakpapper.
5. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 40-45 minuter, marängen skall fortfarande vara lite seg i mitten, förvara torrt.
2. Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
3. Lägg äggvitorna tillsammans med strösockret i en metallbunke. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills smeten når en temperatur av 55-60 grader. Ta av bunken från det sjudande vattnet och vispa marängen ordentligt tills marängen är kall.
4. Ringla på lite choklad och rör om ca 2 gånger så att marängen blir marmorerad. Klicka ut marängen med sked på en plåt med bakpapper.
5. Grädda marängerna i ca 5 minuter och sänk temperaturen till 100 grader. Fortsätt grädda i ca 40-45 minuter, marängen skall fortfarande vara lite seg i mitten, förvara torrt.
0