Klassisk sockerkaka
Dte finns få saker som slår en riktigt saftig och god klassisk sockerkaka. Detta recept kommer ifrån min mans gammelmormor och är den godaste sockerkaka jag vet. Ett väldigt enkelt recept, där det ska vara 4 av allting :)
 
Jag har en väldigt stor sockerkaksform ifrån Nordic Ware så detta blir ganska mycket smet. Har du en mindre sockerkaksform eller vill göra sockerkaka i en rektangulär limpform, så halvera receptet men tänk då på att korrigera gräddningstiden i ugnen.
 
 
 
Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpuler
100 g smör
2 dl mjölk
Ströbröd till formen
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme. Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt i en bunke.
2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en egen bunke innan du försiktigt vänder ner detta i äggvispet. 
3. Smält smöret och blanda med mjölk innan du rör ner allting med övriga ingredienser. 
4. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min.