

150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
6 dl havregryn
0,5 dl bryggkaffe
200 g mjölkchoklad eller mörk choklad
Strössel eller valfritt att dekorera med
Gör såhär:
1. Blanda smör, strösocker, kakao, vaniljsocker, havregryn och kaffe i en skål. Knåda ihop rejält till en jämn och krämig massa.
2. Täck en form (ca 20×30 cm) med bakplåtspapper och tryck ut chokladbollsmassan i den i ett jämnt lager.
3. Ställ formen i kylskåpet i ca 1 timme eller tills chokladbollsmassan stelnat.
4. Lyft ut bakplåtspappret ur formen och stansa ut dina hjärtan. Av den överflödiga chokladbollsmassan kan du antingen göra vanliga runda chokladbollar eller trycka ut i formen igen och sedan stansa ut fler hjärtan.
5. Lägg dina chokladbollshjärtan på en plåt eller bricka med bakplåtspapper och låt stå i kylskåpet i ytterligare en timme eller tills de blivit riktigt kalla.
6. Grovhacka chokladen och smält den i en värmetålig skål över ett vattenbad eller i micro. Låt svalna helt och hållet.
7. Doppa varje chokladbollshjärta i chokladen, låt överflödig choklad rinna av ordentligt innan du lägger tillbaka hjärtat på plåten.
8. När chokladen är påväg att börja stelna passar du på att garnera. Jag använde strössel, men har även testat att smälta lite choklad och ringlat över, bara fantasin sätter gränser.
9. Ställ dina färdiga chokladbollshjärtan i kylskåpet för att låta chokladen runtom stelna helt och hållet innan du serverar eller förvarar i en fin ask att ge bort. Dessa går även utmärkt att frysa och ta fram vid ett senare tillfälle
0