
200 g dulcey blonde choklad
150 g smör
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1,75 dl vetemjöl
3 ägg
Florsocker att pudra med
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Grovhacka dulcey chokladen och smält den över ett vattenbad.
3. Smält smöret i en kastrull på medelvärme och låt det svalna.
4. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret och dulcey chokladen, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
5. Häll upp smeten i en form som du fodrat med bakplåtspapper.
6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Den ska vara lös och vobbla i mitten när du tar ut den.
7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet direkt från ugnen, helst över natten, innan du toppar med florsocker och hallongrädde.
Ingredienser (hallongrädde):
100 g frysta hallon
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
1. Ta fram hallonen en stund innan så att de hinner tina lite.
2. Vispa upp grädden och vänd försiktigt ner hallonen i den.
3. Servera direkt och njut!
0