

4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör (ska ej smältas)
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
1. Ställ ugnen på 175 grader. och blanda ihop samtliga ingredienser till botten.
2. Tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20x30cm
och grädda i ca 20 minuter.
3. Rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. Låt koka i ca 40- 50 minuter på låg värme.
( gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
4. Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt stå kallt i kylskåp.
5. Under tiden kakan svalnar så smält mjölkchokladen över ett vattenbad och bred sedan ut detta över den svala kolafyllningen.Låt stå svalt.
6. När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan ur kylen och göra lite mönster i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ den sedan svalt igen.
7. Skär bitar med en vass kniv så fort kakan stannat till sig. Den ska inte heller bli för kall för då kan det bli svårt att skära fina bitar.
Kakan ska förvaras svalt och ta gärna fram den ca 20 minuter innan den serveras!
0