
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
2. Lägg ut små muffinsformar på en plåt (funkar också att lägga formarna i en muffinsplåt om du har en sån).
3. Blanda alla ingredienser till degen i en matberedare (elvisp funkar också bra).
4. Dela degen i lika bitar och rulla till bollar ungefär lika stora som valnötter.
5. Lägg en degboll i varje form och tryck en grop i mitten. Använd något runt som baksidan på en bakpensel eller som jag andra änden på en köttyxa ;)
6. Blanda färskosten krämigt och tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
7. Fyll gropen i varje kaka med färskostfyllningen, ca 1 msk. Fyllningen är ganska rinnig så jag använde en knäcktratt för att inte få alltför mycket spill. Toppa därefter med blåbär.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
9. Låt kallna på galler under en kökshandduk. Har du gräddat kakorna i en muffinsplåt så låt kakorna svalna i plåten innan du tar ut dom.
10. Sikta lite florsocker över kakorna innan du serverar dom. För vara dom i kylen om dom ska ätas upp snabbt annars går dom utmärkt att frysa, men ta fram dom en stund innan du ska bjuda på dom.
0