Denna glass krävde lite förberedelser, då jag gjorde egen curd att använda i den. Egentligen gjorde jag curden först och kom därefter på att den kunde vara god att använda som rippel/swirl i en glass. Så har man tiden till förberedelser så är det värt det, för det blev riktigt gott!
Vill du inte ställa dig och först göra din egen Hallon- och Persikocurd så kan du alltid byta ut det mot exempelvis köpt lemoncurd istället. Men om du vill som jag göra egen så finns recepten till hallon här och persika här.


Ingredienser:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad sötad mjölk
3 msk halloncurd
3 msk persikocurd
Gör såhär:
1. Vispa grädden till mjuka toppar
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills den fördelat sig jämnt i grädden.
3. Häll upp hälften av glassmeten i en form som klarar ca 2 liter glass.
4. Klicka ut 1,5 msk halloncurd och 1,5 msk persikocurd. Rör ut lite med en tandpetare.
5. Häll över resten av glassmeten. Upprepa samma procedur med resterande hallon- och persikocurd. Dra med en tandpetare/grillspett eller dylikt så du får ett fint mönster och ställ in i frysen i minst 6 timmmar före servering.
0