Russinkakor
Småkakor är ju något som i regel går både fort och är enkelt att göra. Jag bakar alldeles för lite småkakor har jag märkt, så det måste jag bli lite bättre på. Dom går utmärkt att förvara i frysen och framförallt så är det ju så gott!
 
Russinkakor är en sorts småkaka som jag helt hade glömt bort. Men Erikas fikastund friskade upp minnet på mig, och receptet kommer ifrån henne. Jag håller ju fortfarande på att baka inför kommande 1-års kalas men dessa passar ju till det mesta och småkakor är ju även utmärkt på fikafatet när julen närmar sig. ;)
 
 
 
 
Ingredienser till ca 30 kakor:
200 gr rumsvarmt smör
1,5 dl socker
200 g mjöl
2 dl russin
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2. Vispa smör och sockret fluffigt i en bunke.
3. Blanda de torra ingredienserna och russinen i en annan bunke och blanda därefter samman allt med smör- och sockersmeten tills du har en kakdeg.
4. Rulla små bollar som du fördelar ut glest på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till bollarna lite. dom flyter ut i ugnen sedan.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter, de ska få lite färg i kanten. Låt kakorna svalna på plåten en stund och flytta dem sedan till ett galler.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress