Passionsfruktstryffel
Julgodisets tid är ÄNTLIGEN här! Det är först på senare år som jag verkligen uppskattar att göra eget julgodis, förut ville jag bara ha köpegodis, men inte nu längre :)

Tryfflar är nytt för i år, det har jag inte testat förut och först ut är detta recept på Passionsfruktstryfflar. Supergoda och faktiskt ganska enkelt att göra. Tar lite tid eftersom smeten ska stelna, men förutom det så gick det smidigt och enkelt!
 
Recept kommer ifrån Klings Kitchen men finns också längst ner under bilderna. 
Glöm inte att kika in under kategorin Julgodis, där finns det mer gottiga recept ;)
 
 
 
Ingredienser:
250 g vit choklad
25 g smör
3 passionsfrukter
1 msk glykos
1 1/4 dl vispgrädde
Florsocker
 
Gör såhär:
1. Hacka den vita chokladen och lägg tillsammans med smöret i en bunke.
2. Gröp ur passionsfrukterna och lägg fruktköttet i en kastrull tillsammans med grädde och glykos.
3. Låt koka upp innan du silar blandningen direkt ner i bunken med den vita chokladen och smöret. Vänd runt tills allt har smält och du har en jämn smet. 
4. Täck smeten med plastfolie och låt stelna i rumstemperatur i ca 5 timmar.
5. När 5 timmar har gått ställ in bunken i kylen en stund så kan du enklare forma smeten till bollar och därefter rulla dom i florsocker. Detta är mäktiga små tryfflar så tänk på att inte rulla dom för stora!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress