Blueberry Cheesecake Muffins med Digestivecrumble
 
Känn på den titeln, hörrni! ;)
 
Det här receptet har jag velat provbaka ända sedan hösten 2018, och nu har jag äntligen kommit till skott! Alla möjliga recept jag ramlar över som ser supergott ut sparar jag i min mail till ett tillfälle då det kliar i bakfingrarna och då kan jag bara bläddra igenom allt och välja ett recept jag vill baka som passar in på vilka ingredienser jag har hemma och beroende på hur mycket tid jag har ;)
Detta är en sådan gång och receptet är det Camilla Hamid som står för.
 
Supergoda, saftiga muffins! Men det är ändå tre olika smetar som ska göras så ha tungan rätt i mun. Jag märkte inte detta förrän jag redan var helt inne i baket men det gick ju bra ändå! 
 
Recept finns också under bilderna, enjoy!
 
 
 
 
Ingredienser (muffins):
4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
100 g frysta blåbär

Ingredienser (cheesecakefyllning):
2 stora ägg
150 g färskost
1 dl strösocker

Ingredienser (digestivecrunch):
3 stycken digestivekex
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
50 g smör

 Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. över- och undervärme.
2. Blanda alla torra ingredienser förutom strösockret till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
3. I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
4. Ha sedan i ägg och filmjölk i smörblandningen och vispa lite till.
5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
6. Fördela muffinsformarna i 2 muffinsplåtar (blir ca 20 stycken) och fyll formarna med 1/2 smet.
7. Lägg några blåbär i varje muffinsform.
8. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen och fördela den i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 2/3.
9. Krossa digestivekexen grovt och knåda ihop tillsammans med resten av ingredienserna till digestivecrunchet tills du får en smulig deg. Fördela den över alla muffinsar och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress