


4,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
150 g mjukt rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 stora ägg
1,5 dl filmjölk
100 g frysta blåbär
Ingredienser (cheesecakefyllning):
2 stora ägg
150 g färskost
1 dl strösocker
Ingredienser (digestivecrunch):
3 stycken digestivekex
0,5 dl farinsocker
1 dl vetemjöl
50 g smör
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. över- och undervärme.
2. Blanda alla torra ingredienser förutom strösockret till muffinsarna i en bunke. Ställ åt sidan.
3. I en annan bunke vispar du ihop smör och strösocker riktigt fluffigt.
4. Ha sedan i ägg och filmjölk i smörblandningen och vispa lite till.
5. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt till en jämn smet.
6. Fördela muffinsformarna i 2 muffinsplåtar (blir ca 20 stycken) och fyll formarna med 1/2 smet.
7. Lägg några blåbär i varje muffinsform.
8. Vispa ihop alla ingredienser till cheesecakefyllningen och fördela den i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca 2/3.
9. Krossa digestivekexen grovt och knåda ihop tillsammans med resten av ingredienserna till digestivecrunchet tills du får en smulig deg. Fördela den över alla muffinsar och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
0