Curd kan man använda till mycket gott, bara fantasin sätter gränser. Ramlade på detta recept av halloncurd från Camillas My Kitchen Stories och blev genast sugen på att använda curden som en rippel i hemmagjord glass. Har dock aldrig gjort halloncurd så var tvungen att göra och provsmaka först. Denna är väldigt söt, så jag tror den kommer kunna fungera bra som enda smakhöjare i en glass.
Återkommer när jag har testgjort glassen, men receptet på curden finns som vanligt längst ner.

Ingredienser:
225 g frysta hallon
0,5 msk vatten
0,5 msk vatten
2 äggulor
1,5 dl strösocker
50 g smör
Gör såhär:
1. Lägg hallonen och gnuttan med vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning tills hallonen löst upp sig till ett mos.
2. Häll moset genom en finmaskig sil så att du får bort kärnorna.
3. Häll över det kärnfria hallonvätskan i en värmetålig skål tillsammans med äggulor och strösocker.
4. Lägg skålen över en kastrull med kokande vatten och rör om tills curden börjat tjockna.
5. Ta bort skålen från värmen och tillsätt smöret.
6. Rör om tills smöret smält helt.
7. Låt skålen stå i kylskåpet tills halloncurden svalnat helt innan du använder den.
0