Varje höst brukar det hållas en internationell matmarknad inne i Sundsvall där det tidigare år har funnits ett marknadsstånd från Storbritannien som sålt en fantastiskt god passionsfruktscurd. Av någon anledning säljer dom den inte längre till min besvikelse. Därför blev jag väldigt glad när jag hittade detta recept från Fredrik Nyhlén.
Supergod blev den och superenkel att göra! Recept finns också under bilden!

Ingredienser till ca 3 dl curd:
Juice och skal av 1 citron
1 dl passionsfruktskärnor, cirka 6-8 st passionsfrukter
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
1 dl passionsfruktskärnor, cirka 6-8 st passionsfrukter
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk maizenastärkelse
50 g rumsvarmt smör
Gör såhär:
1. Blanda och vispa ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
3. Ta av från värmen och rör ner smöret.
4. Häll upp i en väl rengjord burk och förvara i kylen. Passionsfruktscurd håller cirka 2 veckor i kylen.
2. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter.
3. Ta av från värmen och rör ner smöret.
4. Häll upp i en väl rengjord burk och förvara i kylen. Passionsfruktscurd håller cirka 2 veckor i kylen.
0